آخرین اخبار از صدور احکام متناسب‌سازی/ زمان اجرا نامشخص است پشه آئدس عامل ۴ بیماری | ۸۰ درصد مبتلایان تب دنگی علائم خفیف دارند دهک‌های یک تا ۴ با ۱۰۰ میلیون تومان صاحب‌خانه می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه ٣ مرداد ١۴٠٣) | دمای مشهد به ۴۰ درجه می‌رسد ابلاغ شیوه نامه انتخاب و انتصاب مدیران مدارس برنامه رژیم غذایی باید زیر نظر پزشک متخصص تغذیه انجام شود صادرات داروی ایرانی سکته مغزی و قلبی سردرد‌های ناگهانی شب نیاز به بررسی پزشکی دارد گرمای شدید در کشور تا چه زمانی تداوم دارد؟ صدور احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری پس از محاسبه حقوق شاغلان همتراز آن‌ها دریافت ارز اربعین و خروج از مرز‌ها بدون ثبت‌نام در سامانه سماح ممکن نیست کشف بیش از سه‌هزار قرص و داروی ممنوعه از یک عطاری در بولوار توس مشهد + فیلم بازی جرئت‌و‌حقیقت از دندان‌ساز یک زورگیر حرفه‌ای ساخت دستگیری جمشید ژاپنی، سرکرده باند لاشخورها بریدن گلوی زن در حمام خانه‌اش و فاش شدن رابطه پنهانی آتش‌سوزی انبار مواد غذایی در خیابان مصلی مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) قتل درپی درگیری خانوادگی مقابل دادسرا موادفروش حرفه‌ای در پوشش مسافربر به دام پلیس افتاد (۲ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله:

مبتلایان به کرونا تا ۶ ماه ایمن هستند | گروه خونی AB دهنده عمومی در پلاسما درمانی محسوب می‌شود

  • کد خبر: ۳۲۶۵۵
  • ۱۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۹
مبتلایان به کرونا تا ۶ ماه ایمن هستند | گروه خونی AB دهنده عمومی در پلاسما درمانی محسوب می‌شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به اینکه افراد مبتلا به کرونا با ساخته شدن آنتی بادی تا ۶ ماه به این ویروس مبتلا نخواهند شد، ولی این امر ثابت شده نیست، گفت: روش پلاسما درمانی وابسته به گروه خونی است و گروه خونی AB دهنده عمومی محسوب می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حسن ابوالقاسمی امروز در نشست خبری ترویج علم بنیاد مصطفی(ص) با موضوع "بررسی روند درمان ویروس کرونا از طریق پلاسما درمانی"، با بیان اینکه شیوع بیماری کووید ۱۹ که درمانی برای آن وجود نداشت دنیا را غافلگیر کرد، افزود: یکی از تجاربی که از سال‌های قبل در خصوص تولید دارو به واسطه بخش‌های خصوصی داشتیم پلاسما درمانی بود.

وی با بیان اینکه ما به عنوان دومین کشور بعد از چین به صورت وسیع گرفتار این بیماری شدیم و بیمارستان‌ها با حجم زیادی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ موجه شدند، گفت: در حالت طبیعی برای برخی بیماری‌ها درمان شناخته شده‌ای داریم، ولی ویروس کرونا، ویروسی بود که پروتکل درمانی برای آن نداشتیم و ضرورت داشت تا روش‌هایی را برای کاهش میزان مرگ و میر ارائه می‌کردیم.

ابوالقاسمی با بیان اینکه برخی ار مبتلایان با بیماری‌های زمینه‌ای، چون دیابت و چاقی حتی در سنین کمتر از ۵۰ سال بر اثر ابتلا به کرونا فوت می‌کردند، روش پلاسما درمانی را روشی برای درمان این بیماری برای این دسته از افراد دانست و ادامه داد: از اسفند ماه سال گذشته اجرای این روش آغاز شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با تاکید بر اینکه هنوز هم تعداد مبتلایان به کرونا بالاست که می‌بایست به هر روشی این تعداد کاهش بیابد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر مشاهده می‌کنیم که دامنه مرگ و میر به جوانان هم سرایت کرده، ضمن آنکه ایران در زمینه تحقیقات پلاسما سابقه ۲۰ ساله دارد.

بیشتر بخوانید: گروه خونی «O» در برابر کووید۱۹ مقاوم‌تر است


پلاسما درمانی در ایران


وی با بیان اینکه پلاسما بخشی مایعی است که سلول‌های خونی در آن شناور هستند، افزود: در این بخش پروتئین‌ها و آنتی بادی‌های ضد ویروس‌ها وجود دارد؛ از این رو بدن را در مقابل عفونت‌ها ایمن می‌کند و باعث تولید آنتی بادی در بدن می‌شود و اگر ما سلول‌ها را از این مایع حذف کنیم، پلاسمای خون به دست می‌آید.

ابوالقاسمی با تاکید بر اینکه در سابقه ۱۰۰ سال اخیر استفاده از این آنتی بادی برای از بین بردن ویروس هایی، چون ابولا، سارس و مرس مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: ما اگر این آنتی بادی را به موقع به افراد دارای بیماری بدخیم تزریق کنیم می‌توانیم ویروس را از بین ببریم و مطالعات گذشته نیز نتایج مثبتی از اثر بخشی این روش داشته است ضمن آنکه کشور چین قبل از ما در بین بیماران وخیم این روش را کارازمایی کرده بود که موثر واقع شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با بیان اینکه پلاسما درمانی را برای بیماری کرونا در کشور آغاز کردیم که تاکنون هم نتایج خوبی داشته، گفت: ما با استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور پلاسما را تهیه کردیم و در اختیار بیماران نیازمند قرار دادیم؛ البته در این میان جلسه‌ای گذاشتیم که چطور می‌شود با همکاری بخشی خصوصی از این امکانات استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما سالانه ۴۰۰ هزار لیتر از افراد سالم پلاسما می‌گیریم و بر اساس استاندارد‌های اروپا، آن‌ها را با همکاری کشور‌های اروپایی به دارو تبدیل می‌کنیم و در کشور برای بیماری‌های خاص به مصرف می‌رسانیم، یادآور شد: دارو‌هایی که به این روش تولید می‌شود گران قیمت هستند.

ابوالقاسمی با تاکید بر اینکه اکنون مجوز پلاسما درمانی برای درمان بیماری کووید ۱۹ را داریم، اظهار کرد: اجرای این روش از بیمارستان بقیه الله آغاز شد و طی آن اقدام به تزریق پلاسما به بیماران کردیم و بعد از آن بیمارستان‌های مسیح دانشوری و بیمارستان‌های قم و سایر استان‌ها نیز این اقدام را شروع کردند.

وی با تاکید بر اینکه قبل از کشور ما تزریق پلاسما به افراد مبتلا به کرونا شروع نشده بود، گفت: به دلیل اینکه دارو‌های موثری برای درمان این بیماری وجود ندارد، استفاده از این روش می‌تواند موثر و مفید باشد که تاکنون هم افرادی با پلاسما درمانی بهبود پیدا کرده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به نتایج اولیه پلاسما درمانی گفت: در این پروژه پلاسما را در اختیار بیماران بدحال قرار دادیم که طبق نتایج دیدیم در ۵۰ مورد اول بیماران به صورت معجزه آسایی نجات پیدا کردند؛ ضمن آنکه نتایج تحقیقات نشان داد استفاده از پلاسمای بیماران بهبود یافته، میزان مرگ و میر، دوران بستری و استفاده از‌ای سی یو و ونتیلاسیون را کاهش می‌دهد.

وی گفت: این نتایج در مقایسه با گروه‌هایی که پلاسما دریافت نکردند نشان داد مرگ ومیر به طور قابل توجهی تا حدود ۲۰ درصد کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه برای تزریق پلاسما بررسی دو عامل از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: طبق تجاربی که بدست اوردیم دو عامل در پلاسما درمانی مورد بررسی قرار گرفته؛ این روش فرد را دچار عارضه نمی‌کند و روشی است که نسبت به دارو بهتر است و اینکه هر بیمار با پلاسما درمانی فوت نمی‌کند.
 

زمان تزریق پلاسما

 

وی با تاکید بر اینکه آغاز تزریق پلاسما برای هر بیماری که زود شروع کند تاثیر زیادی خواهد داشت،گفت: از پلاسمای بانوان با سابقه حاملگی نمی‌توان برای درمان بیماران کرونایی استفاده کردضمن آنکه باید موجودی بانک پلاسما را در کشور افزایش دهیم.



احتمال مجدد ابتلا به کرونا


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افرادی که به کرونا مبتلا شده اند و پلاسما اهدا کرده‌اند امکان مبتلا شدن مجدد در آن‌ها وجود دارد یا خیر؟ گفت: نتایج بررسی ما نشان می‌دهد کسانی که مبتلا شدند و انتی بادی در بدن آن‌ها ساخته شده است برای بار دوم به این بیماری مبتلا نمی‌شوند، ولی این گفته در حد تئوری است و ثابت نشده است.

ابوالقاسمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر می‌دانیم فرد دارای آنتی بادی به مدت ۶ ما مبتلا نخواهد شد، ادامه داد: بر این اساس می‌توان تزریق پلاسما را تکرار کرد حتی برای اقدامات پیشگیرانه این روش برای افرادی که پیوند کلیه انجام داده‌اند و یا افراد سرطانی می‌تواند موثر باشد.

وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی از ابتلای مجدد کسانی که آنتی بادی در بدن آن‌ها تولید شده نرسیده، بیان کرد: یک فرد در یک سال می‌تواند چندین بار آنتی بادی را اهدا کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در پاسخ به این سوال که آیا این روش بر روی ویروس انفلوانزا موثر است یا خیر توضیح داد: در بعضی از بیماری‌ها مانند سرخک و ابله ویروس‌ها امکان خنثی سازی دارند، ولی برای استفاده از پلاسما برای H۱N۱ استفاده از این روش فراهم نیست، چون ویروس فعال است.

ابوالقاسمی در خصوص تحقیقات جدید در مورد ایمونو گلوبین گفت: تحقیقات درزمینه «ایمونوگلوبین» که شروع شده بود به زودی کارازمایی بالینی آن شروع می‌شود امکان اینکه به صورت پیشگیرانه برای درمان کرونا شروع کنیم وجود دارد.


وابسته بودن پلاسما درمانی به گروه خونی


وی در خصوص دسته بندی پلاسما گفت: همانطور که خون تقسیم بندی شده، پلاسما نیز دارای دسته بندی است، منتها در حالت عادی گروه خونی O دهنده عمومی است، ولی در پلاسما درمانی گروه خونی AB دهنده عمومی محسوب می‌شود و میتواند به همه اهدا کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای مطالعه برخی تحقیقات علمی برای کشور ما محدودیت‌هایی اعمال شده، اما این مانعی نمی‌شود که تلاش نکنیم.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->